Spå i runor

Runor är helt nytt för mig därför blev jag tvungen att djup dyka i ämnet för att lära mig mer och det visade sig att det fanns en hel del att läsa. Ända sedan vikingatiden och den anglosaxiska tiden har man använt runor för att spå med, det var visa kvinnor som kallades völvor som utförde olika ritualer för män som skulle ut i krig. Runristningar har hittats på gravplatser och stora stenar över hela Skandinavien. Runor fanns där vikingar fanns. Runor som är ett andligt verktyg är fortfarande än idag populärt eftersom runor kan ge tydlig vägledning. Jag bestämde mig för att göra mina egna runor och fick ett bra tips från tidningen Nära.

Mina runor gjorde jag av träslaget en, 24 stycken runmålade bitar blev det. Du kan använda dessa runor precis som du gör med änglakort eller tarotkort, du drar en runa ur sin påse och tyder den inför dagen du har framför dig, hur blir min dag ? Runorna består av fem årstider med olika teman som är kopplade till var och en årstid. Vinter – tid för vila, Vår – vi har tillit till allt som kommer, sommar – ge och ta emot från hjärtat, sensommar – produktiv tid, full av liv och kraft, hösten – förändringens tid, med lugnare tempo, tro på dig själv. Jag sydde även en påse att förvara dom i och jag har även gjort en reningsritual och bett om beskydd och vägledning. Lägg ut en runa i varje väderstreck, Norr som står för det förflutna, Söder nutiden, Öster framtiden och Väster resultatet. Jag drog en runa för att tyda vad som kommer i morgon och detta budskap fick jag till mig, Insikt, ljus och hälsa, det kommer nya möjligheter, optimistiska sådana, du ser äntligen ljuset i tunneln med en klarsynthet och medvetenhet, det blir ett uppvaknande, ta till dig det som passar och lämna resten av budskapet. Så det är bara att sätta igång att spå i runor, tecknen för de 24 runorna kan du hitta på nätet, lycka till. Ha det fint till nästa gång Kärlek & Ljus Anne-Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *