Barn älskar smycken från medeltiden

Välkommen tillbaka till min blogg. Ett balanserat chakra är ett bra chakra, chakra betyder hjul. Baschakrat eller rotchakrat har färgen rött och känslan “jag vill” detta chakra sitter längst ner och fylls med energi från jorden. Baschakrat relaterar du till grundtryggheten i ditt liv så som ekonomi, arbete, hemmet, kosten, allt som har med din överlevnad att göra. Baschakrat sitter vid ryggens slut mitt på korsryggen och påverkar binjurar och könskörtlar. Om ditt baschakra är i obalans så kan du få en känsla av att livet har stannat upp, inget händer och du sitter fast, energibrist, stress och hög konsumtion. Fysiskt kan det innebära smärta i ländryggen, ischias, förstoppning eller diarré även depression med ångest och osäkerhet.

När baschakrat är i balans så känner du dig trygg, du står med bägge fötterna på jorden, du är vid gott mod, njuter av livet och känner en stor säkerhet. Ett överaktivt baschakra ger ilska, humör svängningar, otålighet, rastlöshet och en egoism. Ett underaktivt chakra ger känslan av att inte vilja något, saknar motivation, du försöker gömma dig och du kan ha problem med ditt underliv. Stenar/kristaller som kan hjälpa vid ett obalanserat chakra är röd jaspis, hematit, svart obsidian, rökkvarts, svart turmalin och snöflinge obsidian, Affirmation som du kan använda är “jag är trygg” Du kan även vara ute mycket i naturen, gräva i jorden, gå barfota och meditera, jogga och promenera för att få ett balanserat chakra. Ät större mängder av grönsaker och frukt, prova även att klä dig i rött. Kärlek & Ljus Anne-Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *