Navelchakra eller Sakralchakra

Här kommer nästa chakra som är navelchakrat eller sakralchakrat, det är placerat precis under naveln, färgen är orange och dess element är vatten. Navelchakrat är förknippat med våra känslor och relationer till andra, här finns även vårt behov av att tillhöra samhället och dess grupper, även vårt behov av kontroll sitter här. när chakrat är i balans så är vi kreativa vi förstår andra människor och deras känslor, vi är socialt kompetenta och där finns en balans mellan yin och yang.

När chakrat är i obalans så dyker skuld och skam upp, vi känner en kraftlöshet och en svårighet att stå upp för oss själva. Det kan vara så att rädsla och ilska styr vårt beteende. Vid ett underaktivt chakra så är vi oftast ensamma vi har svårt att hitta den sociala biten och kanske även vänner, vi känner ingen gemenskap till grupperna som finns i samhället, det finns även en möjlighet att utveckla en misstänksamhet gentemot andra människor.

Vid ett överaktivt chakra finns känslan av att inte vara tillfredställd vilket kan leda till att man manipulerar andra människor, humörsvängningar, känslomässigt beroende utav andra människor.

Det man kan göra för att hitta en balans i sitt chakra är att arbeta med sina problem, se till att frigöra sig från den dåliga energin. Att göra slut med människor i sitt liv som inte tillför något och eller får dig att må dåligt.

I övrigt sägs det att dofter som sandelträ (Jag älskar den doften) och apelsin är balanserade, omge dig gärna med färgen orange. Kristaller som kan hjälpa till och balansera är jade, karneol, bärnsten och kalcit. Affirmation – Jag är trygg och jag har kraft och kontakt med mitt inre. Lycka till med balansering av navelchakrat. Kärlek & Ljus Anne-Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *