Drömfångare en vacker inredningsdetalj!

En drömfångare är ett magiskt föremål som ursprungligen kommer från indianernas mytologi.

Det finns många historier om hur man först började med drömfångare men vad alla historier har gemensamt är att drömfångare används för att fånga drömmar. Den ursprungliga drömfångaren av tradition var liten ungefär som en handflata och tillverkades av det material som fanns tillgängligt. som en rot eller gren som tvinnades till en cirkel. I cirkeln använde man senor som tråd och som flätades ihop till ett nät. I dagen läge gör man drömfångare i alla storlekar, mönster och utförande. Drömfångare kan se ut som spindelnät, där det är tänkt att drömmar ska fastna. det finns bara en öppning och det är den i mitten, för att hjälpa goda drömmar att hitta igenom öppningen så fäster man en pärla eller sten bredvid mitten hålet som ska locka drömmarna att leda dem igenom hålet.

Fjädrar som hänger från drömfångaren ska leda de goda drömmarna nedåt till den sovande och sedan sprida dem fint över hen. De onda drömmar som som fångats i nätet under natten kommer när de träffas av solen att genast gå upp i rök. Vid massproduktion av drömfångare kan man se att lockstenen har placerats i mitten av nätet och det sägs att då har drömfångaren förlorat sin magiska kraft. Du sover bättre när du bara får till dig de goda drömmaren. Drömfångaren ovan i bild är en av alla jag har tillverkat med kärlek och goda energier. Lycka till med era drömfångare. Kärlek & Ljus Anne-Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *