Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Bed & Breakfast i Dalarna

Så härligt med miljöombyte i dessa tider. I veckan så bestämde jag mig för att följa med min man upp till Leksand i Dalarna,

Han behöver jobba för att få klart sin dotters hus som hon bygger till sig och sin son. jag tycker om Dalarna, innan jag träffade min man för 15 år sedan så hade jag aldrig varit där, nu under dessa år har jag fått möjlighet att se många fina platser i Dalarna. Leksand är en av dessa platser med sjön Siljan och fina Tällberg. Vi har hyrt stuga vi de andra tillfällena som vi har varit här, men denna gång fanns det inga stugor att tillgå från fredag till söndag på Leksand sommarland. Så det var bara att kolla runt efter något annat, då hittade vi detta B & B som i dessa tider bara tar emot ett sällskap i taget, riktigt corona säkert. Detta fina ställe heter Parkgården och ligger ca 2 km från Leksands centrum.

köpa kaffe online
Köpa kaffe online

Detta fina ställe fanns redan 1932 och fungerade då som ett vandrarhem, då på den tiden kostade det 25 öre för en natt, en filt och en plats på höskullen. Detta ställe har gått i flera generationer av en familj/ släkt som hette Park. 2018 tog nuvarande ägare över gården, det finns rum att hyra olika stora med olika antal bäddar, det finns fina små stugor som bara hyrs ut under maj till september.

De hade god kaffe också och här kan du köpa kaffe online

Det blev en trevlig, stärkande men blöt promenad på förmiddagen, det finns många vackra hus, gårdar och härbrä att se på och fundera över vilka som har bott där en gång i tiden. Bilden ovan visar vart vi bor dessa nätter. Energierna runt omkring är magiska. Ägarinnan bor i ett av husen på gården, hon är trevlig och gästvänlig och det är otroligt rent och fräscht, jag kan verkligen rekommendera detta ställe om ni behöver komma bort och få lite lugn och ro, men akta er för pingstkyrkans second hand de fanns hur mycket fina saker som helst samt köpa kaffe online nu, själv sprang jag på ett par vackra julgardiner som får följa med hem till Svensboda. Ha de fint och ta hand om varandra. Kärlek & Ljus

Lämna ett svar

Till startsidan