Tarot-Korten

Tarot-korten kan erbjuda dig att fatta beslut, planera din framtid och att välja väg och få hintar om hinder. Tarot-korten har använts i hundratals år för att göra tolkningar åt personen själv eller andra runt omkring. Till en början användes den flitigt av adelsmän i Italien och Frankrike i slutet på 1400-talet och in på 1500-talet. Den moderna tarot-leken bygger på den italienska versionen Venetianska eller Piedmontesiska som då bestod av 22 kort, de 22 korten fanns också i den franska leken som kallades för den Marseilles-leken som även kan köpas idag.

Dessa lekar var väldigt omtyckta i förmögna kretsar, eftersom dessa kort tillverkades för hand så var dom väldigt dyra men spreds ändå genom Europa, Skandinavien, delar av Asien och även Ryssland. Därav så sågs tarot-korten som en familjeskatt köpt av någon som arbetade som sjöman. Tarot-korten gick alltid i arv från generation till generation. Korten tolkades alltid av  modern, farmodern eller annan vis kvinna i familjen, när det skulle tas viktiga beslut, när det gällde vardagliga frågor så använde man vanliga spelkort.

Korten användes senare av romanska zigenarfamiljer som ofta använde korten på marknader och det var på detta sätt som mystiken uppstod kring tarot-korten, då hade leken utökas med sammanlagt 78 kort. Det fanns dom som trodde att korten kunde föra med sig olika hemskheter. När tarot-korten blev mer vanliga och accepterade så var kyrkan man fick akta sig för, kyrkan ansåg att det var fel att förutsäga framtiden. Vid 1960-talet så började vi att använda tarot-leken helt öppet, då ansåg man att korten var ett psykologiskt verktyg för att fatta beslut och vägledning. Mina tarot-lekar har jag köpt själv utifrån min intuition, men jag håller även på att färglägga min egen tarot-lek, riktigt kul faktiskt, lite av en avstressande stund med mig själv.

Kärlek & Ljus Anne-Lie

http://Lieshälsovärld.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *