Ärkeängel Haniel – “Guds glans”

En ängel är en andevarelse som tjänar gud. Ängel betyder budbärare och symboliserar den himmelska världen och guds hand till människan. Gud vill vägleda och beskydda och när han gör det så använder han sig ibland av änglarna, som står för renhet, godhet och rättfärdighet.

Enligt gamla texter så finns det 92 ärkeänglar men oftast talas det om 7 stycken, men de mest kända är bara 4 stycken, Gabriel, Mikael, Rafael och Uriel.

Idag ska jag blogga om ärkeängeln Haniel som kom till mig i min meditation tidigt i morse, vars namn betyder “Guds glans” och ja hon titulerar sig som hon och associeras med planeten Venus. Hon har en blåaktig vit aura och syns ofta på bilder tillsammans med blommor.

Haniel står för uppvaknandet, den fria viljan, hon hjälper till med klarseende och intuition, fysiska och psykiska hälsofrågor särskilt kvinnliga sådana. Hon har månens energier, hon hjälper dig med balans vid viktiga uppdrag eller nya uppgifter, harmoni, mystik och lugn finns alltid runt henne.

Haniel hjälper dig att nyttja månens energier och helande utveckling, vid fullmåne så släpper du iväg det som du är färdig med och vid nymåne fokuserar du på vad du ska ta in i ditt liv, vad du ska manifestera, dina mål och avsikter.

Hon ser även till att du kan följa passionens väg i ditt liv.

Om du mediterar just vid fullmåne och du känner att du behöver lite hjälp på vägen så kan du be Haniel att komma till dig. Hon vägleder oss genom våra drömmar och önskningar. Du kan lägga dina änglakort och kristaller i fullmånens ljus för att få dem rensade från mindre bra energier och fylla dem med nya starka energier, be Haniel att välsigna dem. Din intuition stärks även vid Haniels närvaro.

När du arbetar med Haniel så ser du hennes blåaktigt vita aura som fullmånens glans. den kristall du kan använda är månsten, du kan bära eller hålla iden när du vill känna Haniels närhet, det finns mycket kärlek och energi runt henne, en slags moderlig och omhändertagande energi och kärlek.

det går bra att använda en Rosenkvarts, genom den kristallen hjälper hon dig att öppna ditt hjärta och att känna tillit. Haniel finns där för dig om vill och /eller behöver koppla upp dig till den gudomliga kraften och ditt högre syfte som står för intuition och medialitet, hon är bra på att väcka våra feminina kvaliteter.

Jag ber henne ibland om vägledning vid olika tillfällen och då även vilken väg jag ska välja. och jag brukar nästan alltid få en hint om vad och hur jag ska göra.

Kärlek & Ljus Anne-Lie

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *