Mat är livet

Idag ska jag blogga om mitt favorit ämne all sorts mat, det är ju så att vi måste äta för att leva så varför inte stoppa det som kroppen verkligen vill ha och behöver i munnen. Det ska vara gott, snyggt, mättande och lättlagat så tänker jag. Här kommer mer om mina tankar kring mat. Först ska jag berätta att jag är utbildad och diplomerad kostrådgivare från Bergklints education, jag är även hälsorådgivare och dessa utbildningar går under diplomerad Livsstilsrådgivare. Mitt intresse handlar mycket om träning, bra kost, sund livsstil.

Vi blir fullproppade varje dag av nyttiga kost dieter, hur du ska träna för att få en platt mage och så vidare, hur mycket vi ska sova och att livet bör levas sunt…. Visst mycket är säkert både bra och sunt men för vem, vi är så olika individer och det innebär också att vi har helt olika rutiner vi tycker om helt olika mat, dryck träningsformer. Vi är individuella vi kan inte stöpas i samma form, vissa av oss kan kanske det men det finns ändå vissa saker som gör oss olika. Nog om det.

Jag själv håller på med en förändring och jag kommer också att tipsa er med en hel del smakupplevelser och några av er kommer att bli nyfikna och testa och några av er kommer att känna att detta är inget för mig. Jag ingår just ni i en grupp med 6 personer som vill göra förändringar vi alla 6 har olika mål strategier och vägar att gå, men vi har en sak gemensamt och det är att vi vill göra en livsstilsförändring, i denna grupp så tränar vi fysisk träning fyra dagar i veckan 2 styrke och 2 cardio/konditionsträningpass, vi lyssnar på olika ljudspår, vi tränar alltså även mentalt och vi lägger om kosten, varje vecka träffas vi en timme med vår hälsocoach och får läxor att göra till nästa gång vi ses i gruppen har vi tillgång till en kokbok, när jag började läsa den så tänkte vilka olika kryddor och grönsaker och bär som var så konstigt blandade, men som sagt jag gav den en chans och jag ångrar inte det.

Ni ska få några exempel på maträtter som kan verka lite konstiga smakmässigt, Omelett på ägg, skivor av kalkon, tomat, purjolök, riven morot, och en skål med hallon, blåbär ugnsrostade havregryn, kardemumma, färskriven ingefära och några droppar limesaft, jätte konstig blandning tyckte jag i början men sedan så efter att jag testade så var jag i alla fall såld, det smakar ljuvligt. En annan frukost som jag äter flera gånger i veckan,  jag blandar ägg, keso, rostade havregryn, örtsalt och psyllium, stek röran som plättar, och som  tillbehör skivade jordgubbar, rivet citronskal, chiliflakes och några droppar citronsaft. Mums så gott, denna frukost åt jag i morse och jag står mig väldigt länge på dessa frukostar. Mina smaklökar och upplevelser har verkligen hamnat i en ny värld. Vad jag vill med detta blogg inlägg är att jag provar just nu andra olika maträtter med olika smaker och jag gillar inte allt men då kan jag ju plocka ut dessa godsaker som ger mig en smakupplevelse. Jag bjuder alltid min man på dessa olika smak kombinationer och han tycker att allt är gott. Det viktigaste av allt när du äter något som är riktigt gott är ju att njuta av det, att vara här och nu en stund.

Här kommer en info om vad det innebär att vara Diplomerad livsstilsrådgivare. Jag ska kunna hjälpa människor med motivation och rätt vägledning till en sund och hälsosammare livsstil, som ofta är avgörande för att man ska kunna förändra vanor och bibehålla dem, jag kan jobba med kost, träning, stresshantering, sömn, tobak, alkohol genom MI-samtal. Om det är något ni funderar på så får ni jättegärna skriva till mig.

Kärlek & Ljus Anne-Lie

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *