Auran och dess färger

Idag skriver jag om auran allt jag skriver om har jag läst, själv kämpar jag med övningar för att kunna se auran på andra människor. Alla människor har en aura, varenda en av oss har sett eller känt någon annans aura, man vet bara inte att det var auran man upplevde.

Auran är ett energifält som omger varje levande varelse och de avbildas vanligtvis  som ett område av starka färger runt den fysiska kroppen, färgerna kommer av olika energier, frekvenser och våglängder och det är dessa som påverkar hur vi mår fysiskt och psykiskt. Hos en frisk person är auran oftast äggformad och sträcker sig någon decimeter ut från kroppen. Detta med hur tjock auran är råder det delade meningar om.

Det sägs att man kan stärka auran genom mental träning, positiva tankar och meditation.

En grupp med japanska forskare har under kontrollerade former lyckats att fotografera en persons aura och fått fram ett slags skimmer som kan tolkas som aura. Det som är tänkt  när man lyckats forska mer och få en bättre förståelse för vad auran är för något och hur den fungerar är att använda den som ett diagnosverktyg som kan leda till lättare hittar obalans och sjukdomar på tidigt stadium. Vi får väl se om dom lyckas med det.

Auran har en benägenhet att ändras under dagen tillsammans med varje känsla, vid blockeringar i kropp och själ så förändras färgerna. Auran runt levande objekt, människor, djur, växter m.m förändras hela tiden där för gör det inget om man är försiktig med att tolka aurans färger. det energifält som är enklast att se är det skiktet närmast kroppen. När vi tycker om en person så vidgas vår aura precis som om den vill sluka personen i vårt energifält och om vi inte tycker om personen så drar vi åt oss vår aura och den krymper.

Man pratar om sju lager av aura –

  1. Eteriskt lager – det kroppsliga, rotchakra, röd
  2. Emotionellt lager – känslor, navelchakrat, orange
  3. Mentalt lager – tankarna, solarplexus, gul
  4. Astralt lager – själens mottagarcentrum, hjärtchakrat, grön
  5. Etersika lagret – kommunikation, halschakrat, blå
  6. Himmelska lagret – medvetenhet, upplysning, pannchakrat, (tredje ögat), indigo
  7. Keteriska lagret – andlighet, kronchakrat, violett eller vitt

Färgernas kan påverka oss både positivt och negativt de kan kännas bra och de kan kännas dåliga. Färgernas betydelse – RÖD – mod, hälsa, lust, passion, känslor, MÖRKRÖTT  – inflammation, obalans, nervositet. ORANGE – känslighet, medkänsla, anpassningsförmåga, stimulans, MÖRKARE ORANGE – högfärdighet, oro, obalans i känslorna. GUL – är den lättaste färgen att se, attraktion, spådom, intellekt, studier, beslut. MÖRK GUL – kritisk, dogmatisk. GRÖN – harmoni, balans, förnyelse, healing. MÖRKT GRÖN – osäkerhet, snålhet, habegär, brist på tillit. BLÅ –  lätt att se, lycka, healing, tålamod, lugn. MÖRKT BLÅ – blockeringar, mellankoli, stress, glömskhet. TURKOS – healing, tålamod, lugn, harmoni, balans, turkost är en blandning av grönt och blått, läs om dem ovan. LILA/VIOLETT – meditation, andlighet, intuition, klarhet, transformation. MÖRK VIOLETT/LILA – tendens till högdragen, missförstådd. ROSA – vänskap, ära, kärlek, universell kärlek. MÖRKARE ROSA – omogenhet. GULD – hängivenhet, inspiration, förverkligande. MÖRKARE GULD – under uppvaknande, förvandling. VITT – sanning, renhet, ärlighet, oskuld, kreativt uppvaknande. DOMINERANDE VIT FÄRG – sanning och renhet. GRÅTT – invigning, upplysning, ökad intuition. MÖRKARE GRÅ – fysisk obalans, saker som måste göras. BRUNT –  kan tyda på att chakran behöver renas, tillväxt, företagsamhet, hemtrevnad, djur/natur. MÖRKT BRUNT – kan vara hälsoproblem, där ska man nog vara försiktig med att dra några slutsatser. SVART – skydd mot dåliga energier, instängda känslor, dölja, förståelse för lidande. Kan då även betyda beroende och fysisk obalans, utifrån personens mående vid svarta fläckar. SILVERGLITTER – kreativitet, fertilitet. Det kan finnas fler betydelser men oftast är det kreativitet eller fertilitet.

Jag har läst mycket om aura och samlat det som jag tyckte var mest intressant, så vi ska väl ta detta med en nypa salt, vi har säkert alla vår egen lära om auran och dess funktion. Här kommer en övning som ni kan prova om ni har svårt att se auran i färger.

Ställ dig framför en spegel och se till att du har en vit enfärgad bakgrund. Börja med att blunda i 10 sekunder, räkna därefter ner baklänges från 10 ner till 1. Öppna ögonen se dig i spegeln i 20 sekunder, blunda därefter i 10 sekunder. Öppna dina ögon och fokusera på en punkt bakom höger öra ca 20 sekunder, var hela tiden avslappnad och kisa med ögonen. Fokusera sedan på en punkt bakom vänster öra i 20 sekunder, förflytta sedan blicken till en punkt över huvudet och se auran. Man får säkert hålla på några gånger innan det fungerar. Lycka till !

Har ni andra tips eller övningar så dela gärna med er.

Kärlek & Ljus Anne-Lie

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *