En himmelsäng för små flickor.

Idag bloggar jag om kristallen Turkos som är grön eller blå och är en synnerligt effektiv healer, den skänker tröst och ger kroppen ett välmående. Stenen beskyddar, när den skiftar färg sägs den varna för otrohet. Turkosen förstärker kommunikationen mellan fysiska och andliga världar.

En himmelsäng för små flickor.
En himmelsäng för små flickor.

Om du placerar turkosen på ditt chakra tredje ögat stärker den din intuition och meditation. om du lägger den på halschakrat så löser den upp gamla löften, hämningar och förbud. Turkos är en renande sten den löser upp negativ energi och skyddar mot föroreningar i miljön. Den är empatisk och balanserande. Den underlättar kreativa uttryck, mentalt skänker den ett inre lugn samtidigt som den förblir alert.

Turkos är antiinflammatorisk och avgiftande, den mildrar kramper och smärta. Nyckel ordet för turkos sägs vara vördnad inför livet, kärleken och helheten. Den stöder dig att utveckla orden “stå för dina ord” Turkosen har använts av både nordamerikanska indianer och tibetanska schamaner för sina skyddande och andliga egenskaper. Turkoser finns ofta i amuletter för tur, styrka och beskydd.

Det är decembers månad sten och skyttens sten. Turkosen har använts för att kommunicera med ande världen och våra förfäder. I tusentals år har turkosen sträckt sig över alla kulturer och uppskattats som en symbol för visdom, adel och odödlighetens kraft. I Persien betyder turkosen segrande, Atzekerna ansåg att var tårarna från himlens gudinna. i Kina kallas den kärlekens sten. Turkosen tål inte exponering av fukt, ljus och kosmetika, man gör många otroligt fina smycken av turkosen. Turkos är även symbol för vänskap och den ger fred i hemmet.

Om du använder en turkos vid arbetet av halschakrat så får du en klar och ärlig kommunikation direkt från hjärtat till andevärlden.

Oh my god!  vilken liten magisk skatt som rymmer så många fina egenskaper och energier, en sten som alla skulle behöva av både en och två anledningar, vänskap, kontakt och kommunikation med andevärlden, den skyddar och ger lugn, den balanserar samtidigt som den är sanningens och ärlighetens sten.

Jag har två turkoser hemma och nu känns det verkligen som om det är dags att ge denna lilla skatt en rejäl chans. har du några andra erfarenheter av denna sten så dela gärna med dig.

Kärlek & Ljus Anne-Lie

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *