Konjacsvamp – magisk svamp

Idag bloggar jag om denna fantastiska svamp som rengör, dödar bakterier och ger huden lyster, den kommer från den Japanska växten Konnyaku som är mycket rik på mineraler, oxidanter och naturlig fukt. Den har i Asien används i tusen år (jag är inte förvånad) Och nu har den blivit väldigt populär här i Sverige tack vare sina unika egenskaper för hudrengöring.

Dessa svampar är fria från kemikalier, syntetiska ämnen och andra tillsatser, den är helt enkelt naturlig. den har en förmåga att rengöra, att avlägsna döda hudceller på ett effektivt men skonsamt vis. Den är mjuk och har en ojämn yta som ger en lättare peeling, den fungerar även runt ögonen på den känsligaste huden och den återställer hudens pH balans. I Japan, Korea; Kina har växten länge fungerat som medicin, mat , diethjälpmedel och skönhetsprodukt och till barnens hud. växten, Konnyaku hittas främst i bergen där den kan växa fritt.

Du använder svampen morgon och kväll, du sköljer den i varmt vatten och kramar ur för att sedan dra den över ansikte, hals och eller där du känner att du behöver, avsluta sedan med din nattkräm och eller dagkräm. Du rengör din konjaksvamp enkelt genom att koka den i vatten ca två minuter, en gång i månaden.

Jag har använt denna magiska svamp ett par veckor nu och ser skillnad på min hud, det finns olika färger på dessa svampar beroende på hud typ, själv äger jag en svart svamp som passar för fet och oren hy, den är även antibakteriell. Jag fick denna svamp av min syster som hade använt den ett tag och som i sin tur fick tipset av sin vän. Den är enkel att ha med sig när man reser och den är enkel att använda, jag tycker om saker som är enkla att använda och ger resultat, det underlättar min vardag. Det är bara att testa den är superskön och jag känner mig väldigt ren efteråt. Så ut och köp (den är inte dyr) och hem och prova….. Lycka till om du har någon mer info om svampen så skriv gärna det till mig.

Kärlek & Ljus Anne-Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *