Naturen – Den bästa medicinen

Idag bloggar jag om naturen och dess kraft och energi den ger. Naturen är något av det bästa vi har där finns kraft, fina härliga energier. Naturens kraft kan vi använda för att ge oss själva en bättre hälsa, harmoni och en inre balans och ett välmående. Att spendera tid i naturen, att vandra i naturen kan även mildra känslor av ensamhet.

Med enkla övningar utan allt för stora äventyr eller uppoffringar i vardagen kan du få till saker både utomhus och inomhus. Gå ut och njut av naturen och dess magiska krafter, det finns en karaktär i filmen Avatar som säger “var tyst och lyssna på träden, dom visar dig vägen”

 

Det finns en hel del tips på vad du kan prova när du är ute i naturen, ägna fem minuter åt att visualisera färgen grön och leta sedan efter något grönt där du står i din omgivning, färgen grön står för harmoni, lugn, optimism och läkning, det är ingen slump att färgen grönt hör i hop med naturen. För att gå tillbaka till övningen så försök att hitta den känsla av harmoni och hopp som grönt står för. en annan övning är att välkomna solljuset, vi vet ju alla att det är där vi tankar D-vitamin, det är just bristen på D-vitamin som kan göra oss nedstämda, så ställ dig mitt i solljuset och låt det skölja över dig och din kropp, ta några djupa andetag le och säg högt välkommen du vackra och varma solljus. Kunskapen om solljuset kan göra att vi ändrar oss och blir mer medvetna, inget är väl vackrare än en soluppgång och en solnedgång.

Du kan även använda kristaller vid hjälp med läkande krafter, kristaller kommer ju också ifrån början från naturen. Förr byggde människor enorma cirklar, pyramider och tempel av sten på särskilda platser, de  byggdes oftast i förhållande till stjärnorna, tack vare de exakta placeringarna kunde man förstärka jordens kraftfulla energier och för att få ut en hög frekvens i stenarnas läkande. Ge kristallen din fulla uppmärksamhet och överför kärlek och tacksamhet till den, programmera sedan kristallen till det som du behöver just här och nu, eftersom kristallen är en del av jorden så stärker du din relation med naturen.

Det är så spännande med dessa fantastiska krafter och energier som vi människor inte kan rå på, det är för stort och kraftfullt. En del av det jag bloggat om idag  har jag fått till mig ifrån boken 21 ritualer av Theresa Cheung och en del är helt och hållet mina egna erfarenheter, har du några fina tips om vad du gör när du är ute i naturen så dela gärna dom här.

Kärlek & Ljus Anne-Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *