Höst på hemmaplan

Idag skriver jag om hösten i Norrtälje. Hösten märks väldigt väl här i mina hemtrakter och framförallt i Norrtälje stad där jag arbetar. Eller jag kanske ska beskriva det som att det märks när sommaren tar slut i Norrtälje stad. Alla semesterfirande turister försvinner med den första sen sommar vinden och sedan blir det bara lugnare och lugnare. I bland på morgonen på väg till gymmet så ser jag knappt en människa ute, och bara för någon månad sedan så var här människor överallt.

Norrtälje stad är otroligt lummig med mycket träd och växter för att vara en stad, vi har ju även ån som ringlar sig igenom staden och ut i Norrtäljeviken, vilket betyder en kaskad av färgsprakande löv i alla dessa gula till röda nyanser och växter som ändrar färg.

Nu efter några år i Norrtälje så känner man hur hela staden är på väg in i en vintervila, allt stängs ner och man är på väg in i en slags dvala. jag tycker att det är en lugn och skön tid som är på väg. När sommaren är här så är det ett helt annat tempo allt går så fort och det ska hända saker hela tiden, jämfört med hösten som kommer med tid för återhämtning och tillbaka blickar på sommaren som har varit. Det känns som om jag mer och mer tycker om hösten och allt vad den bär med sig,  tända ljus, elda i öppna spisen dricka mängder av te och kolla bra serier. Men min favorit årstid är nog fortfarande våren.

Kärlek & Ljus Anne-Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *