Tvätta krukor & Gå på afternoon te

Idag bloggar jag om lite gott & blandat, veckan som har varit.

Det kändes konstigt i början på veckan när alla gick omkring och pratade om att allt ska öppnas upp, det var ungefär två år sedan som vi stängde ner. Det är svårt att föreställa sig att allt ska bli som vanligt njae jag tror ju inte att allt kommer att bli som vanligt, och det kommer nog alltid att vara så att vi levde ett liv före corona och vi lever ett annat liv nu efter corona. Jag har nog känt mig lite orolig över att “öppna upp allt” jag har vant mig vid att hålla avstånd och sprita händerna stup i kvarten, det blir nog svårt att vänja sig av med, men visst känns det kul att konserter, bio, teatrar och allt det kulturella kommer igång igen, däremot har jag inte saknat andra sjukdomar som kräksjuka och hög feber med super förkylning. Tack men nej tack !

Veckan fortsatte i spåret vi öppnar upp, vi hade vår första marknad på jobbet sedan vi drabbades av corona och vi fick stänga ner. Det kom lite kunder men vi hade nog hoppats på lite mer, men det är nog så här i början innan alla har förstått av vi kan göra det här igen…. vi var nöjda och vi har planerat ett evenemang igen här i november som vi ser framemot..

 

Sedan kom helgen som jag snabbt fyllde med roliga saker och saker som jag var tvungen att göra, tömma krukor och tvätta krukorna var en av de saker som jag behövde göra, sedan var det ju en sådan sak som att kunna sova lite längre vilket är mycket trevligt eller som att gå på afternoon te och dricka ett glas cava kl 13.00 mitt på dagen. Det var riktigt trevligt på Vaxholms hotell, gott te och gott att äta. Vi gick sedan en promenad genom Vaxholm men det var ganska blåsigt och inte så mycket människor i farten, inte konstigt med tanke på att Vaxholm är en riktig sommar stad, stor skillnad på höst och sommar…. söndagen blev till att städa krukor plocka i ordning i växthuset och sedan vänja sig vid att inte plantera och planer så mycket för nästa säsong eftersom vi mitt i den kommer att sälja vår fastighet…

Jag hittade en artikel i en hälsotidning och blev lite full i skratt när jag såg översta texten  “lär dig att älska vardagen” jag kan nog känna ibland att jag hela tiden väntar eller längtar efter något som ska komma eller något roligt som jag har planerat, så typiskt mig, jag läste förstås artikeln och jag förstod ju också vad den gick ut på. För det första så är 70% av livet vardagar, så det kan ju vara bra att få ut det bästa av dem, sant ! Sätt det som är meningsfullt i fokus, träna på det positiva, inspireras av helgen, gör mer spontana saker på helgen, öva dig på att bara vara, här och nu, njut av ögonblicken. Ja det ska jag faktiskt ta till mig och prova hur det känns. Ha en fin vecka, har du något du vill förmedla till mig tips, eller annat så skriv gärna !

Kärlek & Ljus Anne-Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *