Sagan om Isfolket

Idag bloggar jag om Sagan om Isfolket.

När jag pratar med vänner och bekanta och frågar om dom har läst böckerna om Is folket så har nog var och varannan läst dom, alla säger också att dom är så bra, jag läser ju inte längre böcker utan lyssnar numera bara på böcker. Men jag förstår varför dom fastnade för böckerna på åttiotalet. Själv så befann jag mig i en bebis bubbla. Kollegor till mig på jobbet har berättat att dom väntade varje månad på att en ny bok skulle komma ut, jag förstår deras att längtan att få höra mer om detta Isfolk, eftersom Margit Sandemo som författaren heter släppte ungefär en bok i månaden så blev det förstås en lång väntan.

Margit Sandemo skrev 47 böcker som kom ut mellan åren 1982 till 1989, böckerna innehåller ca 250 sidor. Bokserien är en släktsaga som har sin början i mitten av 1500-talet och fram till mitten av 1900-talet. Släkten Isfolket härstammar från en man som kallas Tengel den onde och enligt sagan och legenden så sålde han sin själ till djävulen genom en häxbrygd kokt på alla möjliga örter, Tengel den onde grävde därefter ner kitteln ingen vet var, men det sägs att om man finner kitteln så bryts förbannelsen. Till följd därav så drabbas ungefär en person i varje generation av det onda arvet och då med särskilda krafter och ett särpräglat utseende, vissa som monster och vissa som enormt vackra men ibland med ett ont sinnelag. Mycket historia om just Norge Danmark och Sverige men också kring släkten och dess kamp mot arvet.

Jag blev otroligt tagen av böckerna, när jag hade lyssnat på den första så tänkte jag hur ska nästa bok kunna vara lika bra, hur som helst jag fastnade i denna släktsaga och har precis avslutat bok 10, jag kände att jag behövde en liten paus från Isfolket så jag slängde in en svensk deckare emellan, jag har ju 37 böcker kvar. Otroligt spännande och intressanta, en hel del sex och kärlek och en del historia, snygg blandning. Jag rekommenderar verkligen er som är som jag som är en av dom som inte har läst böckerna att göra det och som sagt var nu finns dom ju även som ljudböcker.  Jag rekommenderar böckerna varmt !

Kärlek & Ljus Anne-Lie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *