Hönor perfekt för barnrummet som inredning

Barn behöver lära sig att meditera därför är det bra att även inreda med hönor som är duktiga på meditation.

Det är också en slags meditation. Meditation är inom västvärlden ett sammanfattande begrepp som innebär en metod för kroppslig och mental avslappning i kombination med koncentration. Jag checkar ofta in helt enkelt och kollar av hur jag mår, hur kroppen mår, hur sinnet känns, är jag stressad eller känner jag en ok balans inom mig. Det som händer när du har mediterat är att du känner minskad stress, en bättre kontroll av ångest, förbättrad sömn, och en känsla av närvarande här och nu. När jag började att meditera fick jag till mig att börja med 5-10 minuter, jag mediterar helst på morgonen.

Det finns olika sätt att meditera, det finns guidad meditation, musik meditation och tyst meditation med mer fokus på andningen, den sist nämnda använder jag mig av varje morgon 10 minuter innan jag åker på träning och jobb, på helgen mediterar jag lite längre. Jag tänder alltid ljus och en rökelse lägger fram mina kort och några kristaller, sedan blundar jag och fokuserar på andningen eller något av mina chakran. Detta ger mig en dag i lugn och närvaro. Jag har mediterat dagligen i över ett år nu och jag kan inte vara utan min meditation, det har även medfört att jag har utvecklat min intuition massor.

Intuition kommer från latinets intueri som betyder åskåda eller betrakta, intuitionen är förmågan att bilda en omedelbar uppfattning utan fakta, det finns dom som kallar det magkänsla och det är väl en fin beskrivning tycker jag, något du bara känner på dig, en förnimmelse en sanning som du litar på. När man lyssnar och känner sin egen energi i balans med sina känslor så får man ett perspektiv genom meditation eller spirituella utövande. Som när din telefon ringer och utan att se på telefonen så vet du att det är din mamma.

Man kan träna upp sin intuition på flera sätt, jag gjorde det för några år sedan via en kortare kurs online, då tränade vi på olika saker i vardagen som att känna in vad har min kollega för färg på tröjan idag eller när man sitter på bussen och försöker känna in om nästa passagerare är en kvinna eller man. Genom att bestämma sig för det som kommer till dig först så är det oftast rätt, någon gång har det hänt att jag har fel men inte så ofta nuförtiden.

Jag tränar gärna på min intuition efter att jag har mediterat eftersom jag varje morgon drar ett tarotkort för vägledning under dagen, då känner jag in om det är bägare, svärd, pentagram eller stavar på kortet ibland känner jag också in om det är en man eller kvinna på kortet. När jag mediterar så händer det att jag ber änglarna om hjälp eller stöd i en situation, eller så visualiserar jag och sätter min intentionen för dagen, det händer också att jag får till mig lösningar och budskap under meditation.  Hur man än gör så blir det en lugn och fin stund med sig själv i nuet och närvaron… meditation och intuition är en himla bra kombo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *