Att ha en redovisningskonsult är en stor trygghet

Vi människor är verkligen inte lika varandra och visst är det skönt att det är så?

Tänk om alla människor vore lika då skulle alla söka samma jobb eller vilja studera samma sak. Vi människor är väldigt olika vilket är en gåva för var och en av oss. Tex så är vissa jätteduktiga på att driva företag och knyta värdefulla kontakter. Vissa andra är introverta och inte kan knyta kontakter men är väldigt duktiga på siffror och bokföring.

I mitt fall så är jag duktig på att inreda, knyta kontakter och hålla ordning och reda i Damernas värld  butiken med damkläder, damskor och underkläder. Det jag däremot är mindre bra på är siffror och att hålla reda på ekonomi. Då är det för min del en mycket stor trygghet att kunna rekrytera financial controller som kan göra det jobb jag själv tycker är jobbigt att göra nämligen bokföring mm. För allt måste redovisas sedan för skatteverket. Det bästa är att inreda ett barnrum med barnmöbler.

Det finns även de som är duktiga på bokföring men kanske inte hinner göra allt själv och då kan man också anlita någon annan som sköter den delen av företaget. För att ett företag ska kunna bli större och för att man ska kunna anställa fler i bolaget så behöver man anlita någon som också sköter bokföringen. En kan inte göra allt men alla kan göra något.

Var inte orolig över att inte hinna med för du kan alltid ta in någon som hjälper dig i företaget. Då ska du verkligen anställa någon som tycker att bokföring är kul. Om ni har någon som sköter denna del med siffror mm så kan ni också själva lägga mer tid på hur ni ska utveckla företaget. Allt blir då enklare för var och en av er som finns i företaget. Tex kanske ni driver ett mindre hotell eller vandrarhem där någon står i receptionen och några städar rummen. Sedan kanske ni har ett litet kök och sittplatser så att era gäster kan äta frukost. Vem vet vad ni har för planer bara ni inte stressar upp er för mycket utan anlitar någon inom bokföring så kan ni andra göra era jobb som ni är säkert jätte duktiga på eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *