Förena nytta och nöje med konferensresor

Hur härligt skulle det inte vara att få resa i jobbet?

Vissa människor jobbar hemifrån numera och kanske trivs med det. Sedan har vi dem som verkligen inte trivs att vara hemma. De vill antingen sitta bland andra eller resa bort tillsammans med sina arbetskamrater och kollegor på en konferensresa och jobba. Dessa människor brukar också ha mer energi då de reser mycket och umgås mycket i olika kretsar.

Ju högre status man har på en arbetsplats desto mer brukar man också få resa. Det finns ju också den sorten som verkligen inte vill resa utan tar emot alla sina kollegor på hemmaplan. Det beror helt på hur organisationen är uppbyggd. Det viktigaste är att alla människor ska få jobba på precis det sättet de själva önskar. Finns en kvinna som alltid jobbar hemifrån och häromdagen såg hon ett par studenter som roade sig och hade det roligt. Helt plötrlisg kände hon för första gången hur mycket i livet hon hade gått miste om. Hela sitt liv så har hennes mamma talat om för henne att man inte ska resa eller gå ut och träffa sina vänner. Man ska inte vara bort för länge och överallt hon någonsin har varit på så har hennes mamma stressat sönder henne. Än i dag vill hon inte gå ut för nöjes skulle och skulle aldrig i sitt liv vilja resa om inte hennes man är med. Allt utanför hennes hem får henne att bli stressad. Detta beroende på hur hennes mamma har stressat sönder henne helt i onödan. Nu känner hon att hon verkligen vill resa med sina kollegor.

Hon fick en känsla av att hon totalt hade missat sina unga år och trodde aldrig på sig själv att hon faktiskt kunde studera på universitetsnivå. För då hade hon varit en akademiker i dag och kunna jobba på kontor och då och då resa på olika konferensresor. Som tur är så giftet hon sig sedmera med en liknande man som även han fick en sådan uppfostran att det är bättre att vara hemma än att resa bort hela tiden.

Det är inte så bra att uppfostra sina barn med fobier eller skräck för att vara borta. När hon gick på komvux så kunde hon se unga människor som tog dagen som de kom och var långt borta från sina familjer. Hon ville inte vara i deras tillstånd då hon ansåg att de inte levde som hon hade fått lära sig. Nu ser hon samma personer ha trygga familjer och barn medans hon själv inte ens kunde få barn. Hon känner sig snuvad på livet både gällande vad man borde ha gjort som ung och hur livet borde ha tett sig som äldre. Hur hon än gör i dag så vet hon inte om hon står stadigt med fötterna på jorden eller inte. Vad hon nu vet att hon ska ha barn till varje pris. Barnet ska få studera och i vilken ort och stad hon än vill. Samt att barnet ska inte ens binda sig innan 30 års ålder för att kunna bli en självständig människa utan att vara beroende av en man och tro att all trygghet sitter i att vara nära föräldrar eller en man. En människa måste få lära sig att tryggheten finns inom en. Vet inte en person det då blir det inte lika lätt att resa bort på olika konferenser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *