Växter ger bra luft åt barnrummen

Växter som gör nytta

Växter är också en inredningsdetalj och det finns en hel del blommor som är luftrenande och är då bra för ditt hem. Det finns en del rum där man ofta glömmer bort att ställa in en växt eller blomma. Det är till exempel i ett barnrum eller toaletten. För vem vill inte sova skönt och veta att man har bra luft där. Luftrenande växter i sovrummet ska också trivas i mörker och inte lukta så mycket. Dom höjer också luftfuktigheten. För att få en bra luftfuktighet i sovrummet så krävs det en växt som är “törstig” och vill ha vatten ofta. Då ger dom ifrån sig mycket fukt i luften när dom transpirerar.

Ställ växterna så att barnen inte kommer åt dom

En växt som är bra att ha i alla sovrum och barnrum är fredskallan. Dom får vita blommor och är härligt gröna och du behöver inte ha dom precis bredvid sängen utan också på en piedestal var som helst i rummet då dom klarar av att det är lite mörkare och behöver inte stå precis vid fönstret för att få ljus. Dom ska inte stå för kallt och inte heller vattnas med kallt vatten. För att inte barnen ska leka med blommor du ställer in där är det bra att ställa dom högre upp. På en byrå eller liknande.

Du kan också ha några olika orkideer. Ha lite olika färger i en klunga. Dom ger också bra luft i sovrummet. Sen finns det andra växter som du kan ha i sovrummet såsom spjutbräken som inte behöver stå i solen och som man duschar bladen på, gullrankan som är mycket lättskött och är grön så länge den inte står i direkt sol och du kan ha både i kruka eller ampel och till slut hartassbräken.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *