Inred barnrummet med frukost på sängen

Barn vill gärna ha ett eget litet kök i sitt rum.

Vad kan vara mysigare om du tex ställer in frukosten på bordet i barnrummet. Se då till att det finns fina barnmöbler så att ditt barn kan vakna och äta sin egen

Gör din egen nyttiga musli billigare och mycket godare än den man köper

 

Jag lagar ofta rejäla frukostar till barnen. Ibland lagar jag yoghurt med bär nötter och kanel, kardemumma och ingefära, ibland gör jag som jag kallar det själv för kall gröt som står i kylen över natten det heter nog overnights eller något sådant…istället för att plocka fram alla nötter frön kärnor så tänkte jag jag gör en müsli då är allt blandat och klart…….

Så det blev 2,5 dl gryn blandning finns färdig på påse i affären 2,5 dl havregryn, 2 dl pumpakärnor, 1 dl sesamfrön ½ dl linfrö och 1 dl hackad sötmandel, ½ msk superkrydda finns färdig på kryddburk i affären min innehåller kanel, kardemumma och ingefära, jag slängde i 1 dl torkade blåbär också blanda allt och tillsätt 2 dl vatten som har blandats med 2 msk rapsolja rör runt och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper…. sätt ugnen på 200 grader ställ in i ca 40 minuter och rör om var femte minut för att inte müslin bränns.

Käka med din yoghurt eller din kalla gröt i hop med färska bär…..

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *