Bra förvaring för leksaker

Vad ska man annars köpa?

Hur mycket mjuka leksaker kan man egentligen ha? När man får barn så får man en hel del presenter till sin nyfödda. Antingen är det kläder eller så är det nallar och andra mjuka djur. Det fick i alla fall jag. Visst förstår jag att det är svårt att köpa presenter till nån som precis har fått barn, och man brukar ju ha med sig nått när man får träffa den lilla första gången. Jag har gjort precis likadant när mina kompisar har fått barn. Man går runt i butiker för att hitta något som man tror ingen annan kommer att köpa. Varför köper man inte bra förvaring för leksaker på en gång? Det är ju nått alla kommer att behöva när barnen växer upp.

Bra förvaring för leksaker

När barnen börjar bli större så blir det helt andra inköp och presenter. Det är leksaker i alla dess former som hamnar överallt i rummen. Till slut vet man inte var man ska ha dom och allt är i en enda röra. Bokhyllorna är fulla av saker och jag kan ju säga att dom som ligger längst in leker man inte med längre. Dax för lite organisation tycker jag.

Dessa boxar i plast rymmer en hel del och jag har dom både i vitt eller genomskinlig plast men också i röda och gröna. Det finns också lock till dom så man kan stapla dom på varandra. Här hemma ska det organiseras och rensas. Jag ska också sätta lappar på dom så man vet vad som ligger i dom så man slipper öppna alla för att hitta någonting.

Barnen ska få hjälpa till

När leksakerna låg huller om buller i bokhyllan och många blev bortglömda så blir det extra kul att ta fram dom nu. Det blev många “åh, den här har jag glömt” och “den här ska inte ligga där”. Alla leksaker ligger nu huller om buller på golvet och vi ska både rensa och kasta. Vissa saker kan vi kanske ge bort till någon, men vissa saker kommer också att slängas. Varför sparar man på saker som är sönder? Jo, för att man inte vill kasta dom och tror att man kommer att laga dom. Undrar vem som skulle ha tid med det? Inte jag i alla fall.

Eftersom vi har börjat att rensa och vi kommer på mer och mer att organisera så ska jag åka iväg i veckan och köpa en sån där märkmaskin. Då är det lättare att märka alla lådor och kunna ändra. För först ville barnen skriva direkt på lådorna med en sån där permanent penna, men då sa jag stopp och belägg. Dockkläder i en låda, bilar i en annan och så kan man ha en låda med lite blandade saker. Vi ändrar oss lite under tiden vi håller på och jag tror vi kanske måste åka och köpa några fler lådor. Jag kommer nog köpa några till mig själv och ställa i klädkammaren med mina saker för att slippa ha vissa saker liggandes på golvet. Det blir som en tidig vårstädning inomhus och barnen tycker det är kul att få fint i sina rum också.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *