Barnrum lyser upp extra med denna detalj

Tänk på sagornas värld när du kliver in i ett barnrum och du kommer förstå innebörden med denna detalj.

Tänk dig att måla samma detalj på väggen därhemma dvs en dörr som går till mössens rum. Välkommen till Askungen och mössen som jobbar hårt för hennes klänning.

Sagan om Askungen: en titt på historien bakom den berömda berättelsen

Sagan om Askungen är en av de mest kända sagorna i världen och har varit en favorit bland barn och vuxna i generationer. Berättelsen handlar om en ung flicka som tvingas leva ett hårt liv efter att hennes far dör och hennes styvmor och styvsystrar behandlar henne illa. Men med hjälp av en god fe och en magisk pumpa lyckas Askungen gå på bal och träffa en prins som hon förälskar sig i.

Sagan om Askungen har funnits i flera olika versioner och har blivit omarbetad och anpassad för olika kulturer och generationer. En av de mest kända versionerna är den som skapades av bröderna Grimm och som senare blev en av Disneys mest framgångsrika animerade filmer. Men Askungen har också blivit omarbetad till en mängd olika böcker, filmer, teaterpjäser och musikaler.

En av de mest populära versionerna av Askungen är musikalen som skapades av Richard Rodgers och Oscar Hammerstein II. Musikalen hade premiär på Broadway 1957 och har sedan dess spelats över hela världen. Musikalen har också inspirerat flera olika filmversioner inklusive en TV-version från 1997 med Brandy i huvudrollen och en live-action version från 2015 med Lily James som Askungen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *