Tavlor som Rövarna i Kamomillstaden

Alltid när man ser flera hus som nedan bild dvs tavla så blir man påmind om Rövarna i Kamomillstaden.

Denna tavla föreställer så klart Uppsala och alla dess vackra byggnader. Ni minns väl rövarna Kasper, Jesper och Jonatan?

Rövarna i Kamomillstaden av Astrid Lindgren

Boken “Folk och rövare i Kamomilla stad” skriven av den norska författaren Thorbjørn Egner har varit en favorit bland barn och vuxna sedan den publicerades 1955. Berättelsen om de tre rövarna Kasper, Jesper och Jonatan och deras äventyr i den lilla staden Kamomilla har blivit en klassiker som har översatts till många språk inklusive svenska.

Boken handlar om hur rövarna Kasper, Jesper och Jonatan bor i en koja utanför Kamomilla stad, men smyger in i staden för att stjäla det de behöver. Staden Kamomilla är en märkvärdig stad där man kan råka möta talande papegojor och kameler på gatorna. Boken är inte bara spännande och rolig den ger också en viktig lärdom om rätt och fel.

“Folk och rövare i Kamomilla stad” har också filmatiserats både i Norge och i Sverige. Filmen från 1988 regisserad av Bente Erichsen är en klassiker som har blivit älskad av många. Filmen följer bokens handling om hur rövarna Kasper, Jesper och Jonatan blir fångade av stadens invånare och tvingas att sitta i fängelse.

Historien om rövarna i Kamomillstaden

Rövarna i Kamomillstaden är en klassisk barnbok av Astrid Lindgren. Boken publicerades första gången 1949 och har sedan dess översatts till 40 olika språk. Boken handlar om tre rövare, Kasper, Jesper och Jonatan som bor i ett hus utanför staden. Deras enda följeslagare är ett lejon som de har tagit hand om.

Rövarna är inte som de andra rövarna i staden. De stjäl bara det de behöver och lämnar alltid tillbaka det de inte behöver. De är snälla mot människor och djur och har en speciell relation med polisen Överkonstapel Bastian. Överkonstapeln är inte som andra poliser han vill att alla ska vara glada och han är glad när rövarna är glada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *