Häng i hängmattan för kroppen och knoppen.

Du behöver verkligen tänka på hela din kropp för den hänger ihop.

Att må bra under tiden som livet pågår och ta hand om varje dag på ett sätt som är tillfredställande och min hälsa vad kan jag göra för att hitta balans, må bättre och äta mat som jag verkligen mår bra av att äta. Det finns mycket att fundera på när det gäller detta, hur kan jag skräddarsy detta för mig ?

Äter vi för att fylla tomrummet i magen eller äter för att fylla tomrummet i våra hjärtan ? det första jag ska göra är att ha dåligt samvete för att jag inte klarar ditt eller datt, jag tror att det finns sätt som inte suger energi ur oss, ett annat angreppsätt. Jag vet att det är svårare för mig att exempelvis gå ner i vikt och det är på riktigt svårt och det är för att jag är annorlunda, jag har haft en annan resa och min kropp fungera annorlunda än de personer som kan hålla en hälsosam vikt utan att anstränga sig, det är i alla fall inte mitt fel.

Fyll tomrummen även med en hängmatta

Har du en hängmatta så kommer du även att koppla av och bli friskare genom att koppla av på den.

Jag tror att det handlar mycket mer om att vi är tröttare, mer stressade och att vi kanske äter på andra tider än vad får kropp troligtvis vill. Jag kan inte heller skylla på affärens lockande godishylla eller hamburge kedjans utbud eller att vi kanske rent av sitter still den mesta tiden av vår arbetsdag, oavsett så tror jag att alla kan göra något oavsett förutsättningarna.

Det finns vissa åtgärder som jag försöker följa som man lätt kan ta in i sitt hem, ha en vattenflaska eller en fin kanna med vatten tillgänglig, jag lägger grönsakerna i ögonhöjd i kylen för att inte glömma bort dem, jag har alltid nötter och frukt till hands och jag har alltid ett svalt sovrum för att kunna sova bättre, och där finns förstås ingen tv. Strunta i vågen för vet det finns studier på att vikten kan gå upp ner som 4 kg på en dag…..onödig energi när man blir besviken. Jag vet en kvinna som hade några hantlar liggande i köket på bänken när hon fick några minuter över så körde hon några lyft…..som sagt var det finns alltid något litet alla kan göra.

Det andra som står mig nära är att dagligen jobba med det jag vill uppnå och det jag vill ska komma till mig, jag fokuserar på affirmationer, intentioner och tacksamhet, dessa är viktiga för mig inför, under och efter en dag. Jag börjar dagen med att meditera ibland gör jag inte det men jag sätter alltid min intention inför dagen. Under dagen så stannar jag ofta upp och känner in, tar några djupa andetag, njuter fullt ut av min promenad på tio minuter.

När kvällen kommer så innan jag går och lägger mig skriver jag ner eller ligger i sängen och plockar fram tre saker som under dagen har gett mig tacksamhet, jag repeterar om och om igen tills min vibration höjs och jag somnar. Jag unnar mig faktiskt att be universum om nya saker varje dag, det kan även vara små saker som att jag önskar att solen lyser på mig idag under min promenad. Allt detta kan inte bli annat än en positiv spiral. Jag är lite nyfiken på vad du gör för att ditt liv ska kännas meningsfullt och fulländat. Jag är inte dum på något vis det är klart att det finns dagar då allt går åt skogen men då tar jag tre djupa andetag och går vidare och på kvällen får jag mig ett gott skratt efter allt dåligt som har hänt, kanske även koll på vad jag kunnat göra annorlunda. Tack för att du läste, skriv gärna dina tips om hur du gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *