Giraffen som är med i barnens rum för evigt

Det finns många sagor där djuren talar dvs i fablernas värld talar djuren.

Här ser ni en inredning med både giraffen och små tavlor bl.a Emil i Lönnerberga som är otrolig känd i Sverige.

Emil i Lönneberga en klassisk barnbok av Astrid Lindgren

Emil i Lönneberga är en av Astrid Lindgrens mest älskade litterära figurer. Emil är en 5-7 år gammal pojke som bor på gården Katthult i Lönneberga socken i Småland tillsammans med sin yngre syster Ida och mamma Alma. Emil är känd för att ständigt hitta på bus, men innerst inne är han en snäll pojke som vill väl.

Bokserien om Emil i Lönneberga består av tre böcker: Emil i Lönneberga, Nya hyss av Emil i Lönneberga och Emil och griseknoen. Böckerna har översatts till över 50 språk och har sålt i över 10 miljoner exemplar världen över. Emil i Lönneberga har även filmatiserats och blivit en kultförklarad svensk filmklassiker.

Emil i Lönneberga är en tidlös berättelse som har fascinerat och underhållit generationer av läsare och tittare. Berättelsen om Emil är en historia om att vara barn och att växa upp på landsbygden i Småland på 1800-talet. Det är en berättelse om vänskap, familj och äventyr som har blivit en del av den svenska kulturarvet.

Emil i Lönnebergas karaktär

Emil Svensson är huvudpersonen i bokserien “Emil i Lönneberga” av Astrid Lindgren. Han är en 5-7 år gammal pojke som bor på en gård i Lönneberga by i Småland. Emil är känd för att ständigt hitta på bus och hyss, men innerst inne är han en snäll pojke.

Emil har ett starkt rättvisepatos och vill alltid hjälpa till när någon behöver det. Han är också mycket älskad av sin familj särskilt av sin far Anton som ser igenom alla hans hyss och älskar honom ändå.

Emil är en mycket karaktäristisk figur med sitt ulliga hår och runda blå ögon. Han är också känd för sitt röda klädesplagg som han bär i stort sett hela tiden.

Emil har blivit en av Astrid Lindgrens mest älskade karaktärer och har blivit en symbol för Småland och svensk barnlitteratur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *